Změňte svět: investujte do startupů se společenským dopadem

Inkubační program Laboratoř Nadace Vodafone a společnost Busyman na konci ledna společně představili investorům projekty se společenským dopadem. Přítomné nejvíc zaujala školní hra proti šikaně DOBRONAUTI a průvodce pro neslyšící cestovatele Deaf Travel.Zahájení večera a moderátoři na pódiu

Téma společenského dopadu a udržitelného podnikání je současným trendem a v roce 2020 tomu nebude jinak. Laboratoř Nadace Vodafone a platforma Busyman proto spojily síly a hledaly projektům svoje strategické partnery, angel investory, kteří jim pomohou posunout se na další úroveň.

Strategické partnery a angel investory hledaly:

DEAF TRAVEL - turistický průvodce pro neslyšící

DOBRONAUTI - projekt Zpátky v čase učí děti formou interaktivní hry reagovat v konfliktních situacích, kdy eskaluje agrese mezi vrstevníky a není v dosahu žádný dospělý

EFA JOBS – unikátní platforma propojující kreativní profese s podniky

CSR INDEX - nástroj pro měření a řízení společenské odpovědnosti

LADIESPEAK - ověřené metody osobního rozvoje převedené do digitální platformy pro potřeby žen

VERUAPP - multiplatformní řešení, které šetří čas pracovníkům v sociálních službách

TEZU - mobilní aplikace pro maminky, která je propojuje s těmi v jejich okolí, součástí je i bazar

Skupinová fotografie týmů a porotců

Každý tým měl 20 min, aby zaujal, vysvětlil svůj záměr a nabídl spolupráci investorům. O doplňující dotazy se postarala porota ve složení místopředsedkyně správní rady Nadace Vodafone Česká republika Adriany Dergam, Kamily Rychatříkové z xPORT VŠE Business Accelerator a zakladatele Busyman.cz Filipa Majora.Porota pokládá dotazy startupům

“Bylo inspirativní vyslechnout plány startupů se sociálním dopadem a já získala pocit, že to s naším světem vůbec není zlé,” řekla porotkyně Kamila Rychatříková.

Přítomné nejvíce zaujaly projekty Deaf Travel a Dobronauti – ti nakonec získali mentoringový balíček od Busyman.cz v hodnotě 10 000 Kč.

Zástupkyně týmu Dobronauti s voucherem na 10 000KčDěkujeme všem za účast a držíme pěsti v dalších jednáních s potenciálními angel investory a strategickými partnery. Těšíme se na viděnou příště!

Přejete si dostávat pravidelné zprávy o našich aktivitách a programech?

Výše uvedené údaje jsou zpracovávány pouze Nadací Vodafone pro účely zasílání newsletteru a nebudou poskytnuty třetím stranám.