Dobré skutky ve Vodafonu

Čtvrtý rok po sobě jsme se připojili ke svátku dobrovolnictví a dárcovství Giving Tuesday. Peklo se pro neziskovky, darovalo oblečení a experním dobrovolnictvím se zapojilo i nejvyšší vedení Vodafonu. Děkujeme všem za štědrost a chuť pomáhat.

Přímo v den Giving Tuesday dnes 3. prosince probíhalo napříč českým Vodafonem Pečení pro neziskovky, do kterého se zapojuje více než 117 pekařů a pekařek. Letos akci navíc posílili zaměstnanci společnosti UPC, se kterou se operátor spojil.Pekařka prodává sladkost během akce Pečení pro neziskovky

Sladké a slané dobroty se prodávaly v Comdata Ostrava, Conectart Ústí nad Labem, v Chrudimi, v Meziboří, v Proveonu v Brně a v Praze.

V Praze se díky premiéře platebního terminálu od Komerční banky vybralo dokonce přes 40 000 Kč. Bezhotovostní dárcovství se osvědčilo a my v něm budeme rádi pokračovat.

účtenka z platebního terminálu Nadace Vodafone

Celkem 119 261 Kč se rozdělí mezi 6 neziskových organizací z regionů a mobilní aplikaci Bright Sky CZ - hlavní podpořený projekt.

Aplikace Bright Sky CZ, kterou do Česka přinesla Nadace Vodafone a ve spolupráci s organizací ROSA, policií a ministerstvem vnitra ji upravila pro české prostředí, bude sloužit k včasnému odhalení domácího násilí.

„Partnerské násilí je téma, které ve Vodafonu nepřehlížíme. V případě, že se někdo v takové situaci nachází, má možnost na 10 dní mimořádného volna, které může využít na právní konzultace, návštěvu lékaře nebo sociálních služeb, na stěhování a podobně. Naše volba pro Giving Tuesday byla proto jasná,“ říká Adriana Dergam z Nadace Vodafone.Vedení Vodafonu s organizací Dobré víly

Do aktivit Giving Tuesday se expertním dobrovolnictvím opět zapojuje i nejvyšší vedení. Generální ředitel Petr Dvořák s týmem viceprezidentů pomohli zlepšit podnikání, marketing a komunikaci v Dětském domově v Novém Strašecí, kde působí nezisková organizace Dobré víly.

V pražském sídle Vodafonu měli navíc všichni možnost darovat oblečení a drogistické potřeby pro lidi v nouzi, kterým pomáhá Farní charita Stodůlky.

Přejete si dostávat pravidelné zprávy o našich aktivitách a programech?

Výše uvedené údaje jsou zpracovávány pouze Nadací Vodafone pro účely zasílání newsletteru a nebudou poskytnuty třetím stranám.