Školíme seniory v digitálních dovednostech

Náš program Digitálního vzdělávání pro seniory už oslovil stovky dam a pánů napříč Českem. Prázdniny sice znamenaly mírný útlum našich aktivit, jelikož seniory zaměstnávala práce na zahrádkách, vnoučata i cestování. Se začátkem školního roku ale výjezdy do regionů opět naberou tempo a my se těšíme, jak dalším stovkám a tisícům lidí pomůžeme na cestě do digitálního světa.

Tomáš Hubálek z organizace Moudrá sovička školí seniory

A kde jste mohli mobilní učebnu digitálních dovedností potkat v uplynulých týdnech? Třeba v Dolních Počernicích nebo ve Zdibech na Dnech seniorů.

V Dolních Počernicích tým Moudré Sovičky, který mobilní učebnu provozuje, pomáhal seniorům s používáním chytrých zařízení, ať už to byly telefony, tablety nebo notebooky. A co naše studenty třeba zajímalo?

Návštěvnice Dne seniorů

• Jak poslat fotku přes Whatsapp?
  • Jak si nainstalovat aplikaci Záchranka?
  • Jak se orientovat v mapě?

Návštěvníky Dne seniorů v Dolních Počernicích jsme také aktivně zapojili do naší hry Digitální odysea, kdy jsme otestovali jejich znalosti a pomohli těm, kdo třeba ještě tápají. Celý postup jsme jim pomohli zaznamenat do sešitu, který si odnesli. A jaké dovednosti jsme zjišťovali?

• Nastavení režimu spánku
  • Vyfocení a poslání fotky
  • Připojení k wifi
  • Nastavení hlasitosti telefonu

Během srpna jste mobilní účebnu Moudré Sovičky mohli potkat taky na Dni Seniorů ve Zdibech. Během 4hodinové akce se na konzultaci zastavilo několik seniorů. Nejstaršímu bylo 78 let. Pomohli jsme jim s voláním z chytrého telefonu i s mazáním smsek. Prošli jsme s nimi aplikaci Záchranka a její funkce a díky mapám jsme cestovali alespoň virtuálně.

Mobilní učebna digitálních dovedností

Každý od nás dostává pracovní sešit, který hlavně začátečníci využívají pro své poznámky.

Ty pokročilejší jsme pomohli vypravit na naši interaktivní hru - Digitální odyseu. Připojte se taky!

Studentka v mobilní učebně

Přejete si dostávat pravidelné zprávy o našich aktivitách a programech?

Výše uvedené údaje jsou zpracovávány pouze Nadací Vodafone pro účely zasílání newsletteru a nebudou poskytnuty třetím stranám.