Podpořené projekty pro Rok jinak 2016

26. 11. 2015

Podpořené projekty pro Rok jinak 2016

Dnes se rozhodlo, kteří lidé a neziskovky budou mít každý den jinak po celý rok

Dnes dopoledne zasedla porota Roku jinak, aby vybrala projekty, které získají grant Rok jinak 2016. Podpořeny budou 3 projekty – 3 neziskovky a jejich 3 profesionálové, kteří v příštím roce zahájí novou spolupráci. Jejím cílem je obohatit neziskovky o know-how ze světa byznysu či státní sféry a pomoci jim nastartovat nové procesy. Nadcházející Rok jinak se poprvé zaměřuje na neziskovky, které využívají technologie k pozitivním změnám ve společnosti.

RJ skupina

Divokou kartu, to znamená nejvíce podporujících hlasů od veřejnosti, získala Jasna Sýkorová a neziskovka Lékaři bez hranic. Jasna nyní pracuje jako poradce pro technologické firmy a senior konzultant v oblasti marketing, média a korporátní komunikace. Příští rok chce pracovat pro Lékaře bez hranic, nezávislou mezinárodní humanitární organizaci, která ve více než 60 zemích světa poskytuje akutní zdravotnickou pomoc obětem katastrof, epidemií nebo ozbrojených konfliktů. Cílem jejího projektu je získat novou cílovou skupinu pro Lékaře bez hranic, a to lidi ve věku 18-28 let jako dárce, zainteresovanou veřejnost nebo jako personál. Pro získání této skupiny využije inovativní technologie. Nové nástroje pomůže vyvinout také pro fundraising, vzdělávání a propagaci.

 

Další dva projekty, které postoupily do 2. kola výběrového řízení, představily svoje cíle a plán, jak jich dosáhnout, před odbornou porotou. V ní zasedli Jan Kužník, šéfredaktor portálu Technet na iDNES.cz, Adriana Dergam, Head of Corporate Communication Vodafone ČR, Vít Ježek, autor úspěšného projektu Rekola, který v minulosti Nadace Vodafone také podpořila, a Jana Neupauerová, manažerka programů Nadace. Porota se nakonec shodla na tom, že podpoří všechny 3 finalisty a jejich kvalitní projekty.

 

Zdeněk Lanc proto příští rok nastoupí do organizace reSITE. Nyní vede oddělení Designu a vývoje Nových médií v České televizi. Chce Rok jinak pracovat pro reSITE, která se věnuje tématu dobře obyvatelného, konkurenceschopného a proti nenadálým nástrahám odolného města. Cílem projektu je vytvořit globální komunitu pro řešení problémů měst, prostřednictvím "New Media" platformy, založené na principech User Experience Designu.

 

Monika Koťarová, CSR senior specialista z automobilky TPCA Toyota Peugeot Citroën, chce Rok jinak pracovat pro organizaci Prostor plus, konkrétně její projekt Lepší místo, mobilní aplikaci, díky které se do vylepšení svého města nebo vesnice může zapojit každý z nás. Cílem spolupráce bude zajistit finanční udržitelnost projektu Lepší místo nejen pomocí fundraisingu, ale hlavně rozšířením portfolia na oblast společenské odpovědnosti firem.

Všem grantistům i neziskovkám gratulujeme a držíme palce v jejich nadcházející spolupráci! Zároveň děkujeme všem, kdo se výběrového řízení do Roku jinak 2016 přihlásili a přejeme mnoho úspěchů.

Chci odebírat newsletter

Přejete si dostávat pravidelné zprávy o našich aktivitách a programech?

Výše uvedené údaje jsou zpracovávány pouze Nadací Vodafone pro účely zasílání newsletteru a nebudou poskytnuty třetím stranám.

Dekujeme za přihlášení k odběru newsletteru.

Na váš e-mail jsme odeslali potvrzovací zprávu s aktivačním odkazem. Po prokliknutí tohoto odkazu bude váš e-mail zařazen k odběru novinek.