Konference INSPO odložena na 12. října

Současná mimořádná situace a vyhlášený nouzový stav ovlivnil také termín jubilejního 20. ročníku konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami, který se měl konat 28. března. Největší akce o informačních a komunikačních technologiích určených pro lidi se zdravotním postižením v České republice proběhne v pondělí 12. října 2020 v Kongresovém centru Praha.

Na rozdíl od předchozích ročníků se bude letošní 20. ročník konat poprvé ve všední den, a to v pondělí. „Najít termín byla výzva, ale jsme rádi, že se to díky vstřícnosti Kongresového centra a zejména Střediska Teiresiás Masarykovy univerzity v Brně podařilo. Bez entuziasmu a technického umu jeho pracovníků si už několik let nedovedeme pořádání konference představit,“ říká Jaroslav Winter, předseda pořádajícího BMI sdružení.

O účast na konferenci byl letos nebývalý zájem. Koncem února bylo přihlášeno o 130 účastníků více než loni ve stejnou dobu a rekordních 40 vystavovatelů.

Zájemci se mohou nadále registrovat na www.inspo.cz/registrace.

Již přihlášení účastníci mají možnost lístky vrátit, nebo si je ponechat pro nový termín.

„Tato konference je natolik unikátní svým zaměřením a rozsahem, že přesun na říjnový termín rozhodně nemůže ohrozit její návštěvnost. Naopak posun data konání může být výzvou pro nové projekty, které v současnosti své technologie dokončují a mohou je za 6 měsíců předvést právě na INSPO,“ říká Adriana Dergam, místopředsedkyně správní rady Nadace Vodafone.

Program konference zůstává a i s přehledem rekordních 40 vystavovatelů je na www.inspo.cz/inspo-2020.

Generálním partnerem konference INSPO je již sedmým rokem Nadace Vodafone, která dlouhodobě podporuje využívání technologií pro lidi se speciálními potřebami. Partnery jubilejního 20. ročníku INSPO jsou Autocont, ČSOB, Microsoft, McDonald’s, Skupina ČEZ, Teiresiás a Vojenská zdravotní pojišťovna, mediálními partnery ČTK Protext, portál Helpnet a Inspirante.cz. Projekt je realizován za pomoci Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Světluška. Konferenci pořádá BMI sdružení s pomocí spolku Křižovatka.cz.

Záštitu konferenci poskytli ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, Ministerstvo práce a sociálních věcí a primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

Přejete si dostávat pravidelné zprávy o našich aktivitách a programech?

Výše uvedené údaje jsou zpracovávány pouze Nadací Vodafone pro účely zasílání newsletteru a nebudou poskytnuty třetím stranám.