Aplikace Záchranka pomůže i zahraničním turistům v Česku

Aplikace Záchranka, kterou již 4 roky podporuje Nadace Vodafone, navázala spolupráci s Českou centrálou cestovního ruchu – CzechTourism. Společně se zaměří na osvětu bezpečného cestování a informovanost turistů o efektivním přivolání zdravotnické záchranné služby, či horské a vodní záchranné služby na území České republiky. Na cestovatelském portálu a v aplikaci Kudy z nudy přibude tlačítko vedoucí přímo na aplikaci Záchranka.

„Letošní prázdniny a dovolené budou převážně o cestování po České republice. Partnerství s agenturou CzechTourism nám pomůže informovat turisty v Česku o tom, jak efektivně přivolat pomoc v případě nouze,“ říká zakladatel aplikace Záchranka Filip Maleňák.

Odkaz na Záchranku přímo v aplikaci Kudy z nudy

V aplikaci Kudy z nudy přibude tlačítko, které povede k aplikaci Záchranka. Pokud ji bude mít uživatel staženou ve svém telefonu, automaticky se otevře a uživatel může s její pomocí poslat nouzovou zprávu přímo na dispečink zdravotnické záchranné služby. V případě, že aplikaci Záchranka instalována nebude, dostane se uživatel přes tlačítko z aplikace Kudy z nudy přímo do Google Play nebo App Store, kde si aplikaci může zdarma stáhnout.

Přibude polština pro polské turisty v Česku

„Česko je podle žebříčku GPI (Global Peace Index 2019) desátou nejbezpečnější zemí na světě a věřím, že spolupráce s aplikací Záchranka k upevnění této pozice ještě přispěje. Nemluvím jen o snadném přivolání zdravotnické záchranné služby, ale také o propojení systémů s horskou a vodní záchranou službou, protože na dovolenou po Česku vyrážíme nejčastěji do hor a k vodě,“ komentuje spolupráci ředitel agentury CzechTourism Jan Herget a doplňuje: „Novinkou v aplikaci bude její polská jazyková mutace, kterou pomohlo vytvořit zahraniční zastoupení CzechTourism v Polsku. Právě Poláci jsou spolu s Němci a Slováky nejčastějšími zahraničními návštěvníky českých regionů. Polština tak doplní již zavedenou němčinu v připravovaném zpřístupnění aplikace zahraničním návštěvníkům v ČR.“

U nejrušnějších turistických cílů se objeví edukační materiály aplikace Záchranka, které budou sloužit k osvětě veřejnosti. Tým aplikace Záchranka se také během letních víkendů objeví na několika předem avizovaných místech České republiky, kde připraví návštěvníkům daného turistického cíle osvětový program.

Aplikace Kudy z nudyAplikace Záchranka součástí Kudy z nudy

Přejete si dostávat pravidelné zprávy o našich aktivitách a programech?

Výše uvedené údaje jsou zpracovávány pouze Nadací Vodafone pro účely zasílání newsletteru a nebudou poskytnuty třetím stranám.