Technologie pro společnost

Mobilní aplikace pro odhalení domácího násilí

Aplikace Bright Sky CZ

Stahujte zdarma

Stáhnout v App Store Stáhnout v Google Play

Domácí násilí se týká nás všech. Každý máme ve svém okolí nejspíš někoho, kdo od svého blízkého víc než lásku a pochopení, zažívá teror a násilí. Možná to ani netušíte. A není divu, oběti své trápení často úspěšně tají, průměrně 8 – 10 let. Svou situaci zlehčují, násilnou osobu omlouvají, anebo si vše kladou za vinu. Vystoupit z kruhu násilí chce hodně odvahy.

Díky mobilní aplikaci Bright Sky CZ to ale společně můžeme změnit. Na jednom místě nabízí bezpečně a důvěrně všechny potřebné informace: 3minutový dotazník pro posouzení nebezpečí ve vztahu, databázi kontaktů na centra pomoci, funkci Můj deník pro zaznamenávání důkazů, příklady domácího násilí a mnohem víc. Určena je nejen pro samotné oběti, ale pro každého, kdo má obavy o svoji kamarádku, kolegu, sousedku nebo někoho z rodiny.

Odborným garantem české adaptace je organizace ROSA – centrum pro ženy.

Na české adaptaci spolupracovali taky zástupci Policie ČR a Ministerstva vnitra ČR, kteří se podíleli na upravení právního rámce a kazuistik.

Aplikace pochází z Velké Británie, kde byla od svého vzniku v roce 2018 použita ve více než 130 000 případů.

Mobilní aplikace Bright Sky na YouTube.

Domácí násilí se týká nás všech. Řekni to dál

Rok podpory
2019 - 2020
Realizace
Implementace aplikace Bright Sky pro ČR
Autor/organizace
ROSA - centrum pro ženy, z.s.
Region
Celá ČR