Technologie pro společnost

Mobilní aplikace pro odhalení domácího násilí

Aplikace Bright Sky CZ

Domácí násilí se týká nás všech. Každý máme ve svém okolí nejspíš někoho, kdo od svého blízkého víc než lásku a pochopení, zažívá teror a násilí. Možná to ani netušíte. A není divu, oběti své trápení často úspěšně tají, průměrně 8 – 10 let. Svou situaci zlehčují, násilnou osobu omlouvají, anebo si vše kladou za vinu. Vystoupit z kruhu násilí chce hodně odvahy.

Díky mobilní aplikaci Bright Sky CZ to ale společně můžeme změnit. Na jednom místě nabízí bezpečně a důvěrně všechny potřebné informace: 3minutový dotazník pro posouzení nebezpečí ve vztahu, databázi kontaktů na centra pomoci, funkci Můj deník pro zaznamenávání důkazů, příklady domácího násilí a mnohem víc. Určena je nejen pro samotné oběti, ale pro každého, kdo má obavy o svoji kamarádku, kolegu, sousedku nebo někoho z rodiny.

Odborným garantem české adaptace je organizace ROSA – centrum pro ženy.

Na české adaptaci spolupracovali taky zástupci Policie ČR a Ministerstva vnitra ČR, kteří se podíleli na upravení právního rámce a kazuistik.

Aplikace pochází z Velké Británie, kde byla od svého vzniku v roce 2018 použita ve více než 130 000 případů.

Mobilní aplikace Bright Sky na YouTube.

Stahujte zdarma

pro telefony se systémem Android

pro telefony se systémem iOS

Rok podpory
2019 - 2020
Realizace
Implementace aplikace Bright Sky pro ČR
Autor/organizace
ROSA - centrum pro ženy, z.s.
Region
Celá ČR