Pro aplikace karanténa neplatí. Šiřte je dál!

23. 03. 2020

Jsme s Vámi! I v této složité době, kterou ale společně určitě zvládneme. Přinášíme vám přehled námi podpořených aplikací a projektů, které můžete teď v době nouzového stavu využít. Pro zábavu, dopravu, vzdělávání nebo pomoc ostatním.

AI Hackathon: Umělá inteligence jako budoucnost pro lidi se zdravotním omezením

13. 01. 2020

Pro mnoho lidí se zdravotním znevýhodněním jsou běžné denní aktivity - jako například nákup - obrovskou bariérou. Sdružení VIA proto ve spolupráci s Microsoftem a Nadací Vodafone pořádají 4. února 2020 hackathon, na kterém budou účastníci pomocí umělé inteligence vyvíjet řešení, která mohou lidem se specifickými potřebami s jejich denními strastmi pomoct. Nejlepší nápad získá 10 000 euro a možnost další podpory.

Internet přístupný pro nevidomé i neslyšící: Nadace Vodafone chce být vzorem

10. 12. 2019

Při příležitosti Mezinárodního dne lidských práv (10. prosince) představila Nadace Vodafone novou podobu webových stránek, které upravila tak, aby byly plně přístupné pro nevidomé a slabozraké i pro neslyšící. Smyslem je přiblížit ještě více své aktivity těmto skupinám a inspirovat ostatní organizace, firmy i státní správu na cestě k větší přístupnosti.

Načítám další obsah…