Nedostatek dárců krve pomůže vyřešit nová mobilní aplikace

6. 04. 2021

U příležitosti Světového dne zdraví (7. dubna) startuje v Česku nová mobilní aplikace Daruju Krev. V tuzemských nemocnicích totiž aktuálně chybí více než 100 000 dárců, jejichž krev by mohla zachraňovat lidské životy v kritických situacích. Projekt Daruju Krev, který aktuálně prochází 8. ročníkem Laboratoře Nadace Vodafone, má ambici toto změnit a vytvořit z  Čechů aktivní komunitu dárců.

Ženu ani květinou neuhodíš

11. 03. 2021

8. březen je Mezinárodní den žen, a přesto mnoho žen nemá rozhodně důvod k oslavám. Omezení pohybu a kontaktů, home office, sociální izolace – to vše ještě více komplikuje situaci obětem domácího násilí, jejichž počet v době pandemie dramaticky roste. Téma není lhostejné ani tuzemským firmám. České pobočky společností Vodafone, Avon a IKEA se nyní ve spolupráci s organizací ROSA – Centrum pro ženy a Policií České republiky rozhodly otevřeně hovořit o tom, jak s domácím násilím z pozice zaměstnavatele bojují.

80 seniorů dostane tablet či chytrý telefon a kurz digitálních dovedností

8. 12. 2020

Nadace Vodafone odstartovala dlouhodobý projekt na podporu digitálního vzdělávání seniorů. Firemní sbírka ve Vodafonu ke svátku dárcovství Giving Tuesday vynesla 329 912 Kč. Ve spolupráci s projektem SenSen (Senzační Senioři) teď Nadace Vodafone osloví 80 seniorů, kterým daruje přístroj, připojení a kurz digitálního vzdělávání.

Načítám další obsah…