Novinky

Pětice projektů pomáhá se vzděláváním, rovností příležitostí i digitálními terapiemi

11. 11. 2021

Včerejším večerem odstartoval 9. ročník akceleračního programu Laboratoř Nadace Vodafone pro české technologické startupy se sociálními inovacemi, pořádaný ve spolupráci s Nápadem roku. Do akcelerátoru se přihlásilo celkem 84 projektů z celého Česka. Desítka z nich prošla dvoudenním bootcampem a představila se porotě. Ta pak vybrala finálovou pětku. Program Laboratoře startupům umožňuje získat finanční podporu, odborný mentoring, případně pomůže s expanzí na další trhy či zprostředkováním investic.

Mobilní aplikace pomůže s překladem znakového jazyka. Neslyšící ji mohou otestovat zdarma

14. 10. 2021

Spojit se s tlumočníkem do znakového jazyka kdykoliv a odkudkoliv, vytočit linku 155 skrze aplikaci Záchranka jen povelem hlasu nebo rehabilitovat pomocí virtuální reality. Tyto a další inovace podporované Nadací Vodafone představí 21. ročník konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami už tuto neděli 17. října v Kongresovém centru Praha.

Bezplatná linka jako nová služba pro ženy ohrožené domácím násilím

17. 09. 2021

Dostupnost služeb pro ženy zažívající domácí násilí se zvyšuje. ROSA – centrum pro ženy, z.s. za podpory Městské části Praha 2 otevřela nový krizový byt určený pro ženy akutně ohrožené na zdraví a životě násilným partnerem. Zároveň byla spuštěna nová bezplatná linka pro ženy ohrožené domácím násilím 800 60 50 80.

Nedostatek dárců krve pomůže vyřešit nová mobilní aplikace

6. 04. 2021

U příležitosti Světového dne zdraví (7. dubna) startuje v Česku nová mobilní aplikace Daruju Krev. V tuzemských nemocnicích totiž aktuálně chybí více než 100 000 dárců, jejichž krev by mohla zachraňovat lidské životy v kritických situacích. Projekt Daruju Krev, který aktuálně prochází 8. ročníkem Laboratoře Nadace Vodafone, má ambici toto změnit a vytvořit z  Čechů aktivní komunitu dárců.

Načítám další obsah…