Novinky

Laboratoř Nadace Vodafone směřuje ke startu 10. ročníku, zbývají poslední dny do uzavření přihlášek

29. 09. 2022

Akcelerační program Laboratoř Nadace Vodafone již podesáté pomůže nadějným projektům se společenským přesahem vyrůst z prvotního nápadu k fungující společnosti. Projekty mají v současné době posledních deset dní na přihlášky, jejichž uzávěrka proběhne 9. října. Postupujícím finalistům Laboratoř poskytne podporu v akceleraci a růstu zahrnující finanční injekci ve výši 100 000 korun, pomoc s komunikací, ale také intenzivní mentoring.

Průzkum: Lidé nevědí, že kontrolující chování je domácím násilím

27. 09. 2022

Čtyři lidé z deseti dospělých přiznávají, že příliš nechápou, co je to kontrolující chování, případně takovému pojmu nerozumí vůbec. Vyplývá to ze závěrů průzkumu Vodafonu a organizace Hestia ve Velké Británii. Nadace Vodafone proto spouští kampaň, která má přiblížit kontrolující chování v partnerských vztazích a nabídnout dostupnou pomoc těm, kterých se týká.

Přes Laboratoř Nadace Vodafone do ostravské fakultní nemocnice? VR Vitalis má ambici pomáhat pacientům s postižením centrálního a periferního nervového systému

1. 09. 2022

Vizí projektu VR Vitalis je vývoj nových aplikačních technologií pro výuku a klinickou praxi se zaměřením primárně na pacienty s postižením centrálního a periferního nervového systému. Dnes aplikace ve virtuální realitě pomáhá cvičit pacientům horní i dolní končetiny, kognitivní funkce či meditaci.

„Oldfluencerem“ Vodafonu se stal 65letý Václav Ježek

4. 08. 2022

Koncem roku 2021 Vodafone vyhlásil casting na prvního českého influencera ve věku nad 65 let, tedy „oldfluencera“. Cílem bylo dostat na sociální sítě autentický obsah, který by mohla sledovat generace stále aktivnějších online seniorů. Roční smlouvu nyní s Vodafonem podepsal Václav Ježek, bude tak pomáhat seniorům naplno využívat potenciál technologií.

Pětice projektů pomáhá se vzděláváním, rovností příležitostí i digitálními terapiemi

11. 11. 2021

Včerejším večerem odstartoval 9. ročník akceleračního programu Laboratoř Nadace Vodafone pro české technologické startupy se sociálními inovacemi, pořádaný ve spolupráci s Nápadem roku. Do akcelerátoru se přihlásilo celkem 84 projektů z celého Česka. Desítka z nich prošla dvoudenním bootcampem a představila se porotě. Ta pak vybrala finálovou pětku. Program Laboratoře startupům umožňuje získat finanční podporu, odborný mentoring, případně pomůže s expanzí na další trhy či zprostředkováním investic.

Mobilní aplikace pomůže s překladem znakového jazyka. Neslyšící ji mohou otestovat zdarma

14. 10. 2021

Spojit se s tlumočníkem do znakového jazyka kdykoliv a odkudkoliv, vytočit linku 155 skrze aplikaci Záchranka jen povelem hlasu nebo rehabilitovat pomocí virtuální reality. Tyto a další inovace podporované Nadací Vodafone představí 21. ročník konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami už tuto neděli 17. října v Kongresovém centru Praha.

Načítám další obsah…