Bezplatná linka jako nová služba pro ženy ohrožené domácím násilím

17. 09. 2021

Dostupnost služeb pro ženy zažívající domácí násilí se zvyšuje. ROSA – centrum pro ženy, z.s. za podpory Městské části Praha 2 otevřela nový krizový byt určený pro ženy akutně ohrožené na zdraví a životě násilným partnerem. Zároveň byla spuštěna nová bezplatná linka pro ženy ohrožené domácím násilím 800 60 50 80.

Nedostatek dárců krve pomůže vyřešit nová mobilní aplikace

6. 04. 2021

U příležitosti Světového dne zdraví (7. dubna) startuje v Česku nová mobilní aplikace Daruju Krev. V tuzemských nemocnicích totiž aktuálně chybí více než 100 000 dárců, jejichž krev by mohla zachraňovat lidské životy v kritických situacích. Projekt Daruju Krev, který aktuálně prochází 8. ročníkem Laboratoře Nadace Vodafone, má ambici toto změnit a vytvořit z  Čechů aktivní komunitu dárců.

Ženu ani květinou neuhodíš

11. 03. 2021

8. březen je Mezinárodní den žen, a přesto mnoho žen nemá rozhodně důvod k oslavám. Omezení pohybu a kontaktů, home office, sociální izolace – to vše ještě více komplikuje situaci obětem domácího násilí, jejichž počet v době pandemie dramaticky roste. Téma není lhostejné ani tuzemským firmám. České pobočky společností Vodafone, Avon a IKEA se nyní ve spolupráci s organizací ROSA – Centrum pro ženy a Policií České republiky rozhodly otevřeně hovořit o tom, jak s domácím násilím z pozice zaměstnavatele bojují.

Načítám další obsah…