AI Hackathon: Umělá inteligence jako budoucnost pro lidi se zdravotním omezením

13. 01. 2020

Pro mnoho lidí se zdravotním znevýhodněním jsou běžné denní aktivity - jako například nákup - obrovskou bariérou. Sdružení VIA proto ve spolupráci s Microsoftem a Nadací Vodafone pořádají 4. února 2020 hackathon, na kterém budou účastníci pomocí umělé inteligence vyvíjet řešení, která mohou lidem se specifickými potřebami s jejich denními strastmi pomoct. Nejlepší nápad získá 10 000 euro a možnost další podpory.

Internet přístupný pro nevidomé i neslyšící: Nadace Vodafone chce být vzorem

10. 12. 2019

Při příležitosti Mezinárodního dne lidských práv (10. prosince) představila Nadace Vodafone novou podobu webových stránek, které upravila tak, aby byly plně přístupné pro nevidomé a slabozraké i pro neslyšící. Smyslem je přiblížit ještě více své aktivity těmto skupinám a inspirovat ostatní organizace, firmy i státní správu na cestě k větší přístupnosti.

Dobré skutky ve Vodafonu

9. 12. 2019

Čtvrtý rok po sobě jsme se připojili ke svátku dobrovolnictví a dárcovství Giving Tuesday. Peklo se pro neziskovky, darovalo oblečení a experním dobrovolnictvím se zapojilo i nejvyšší vedení Vodafonu. Děkujeme všem za štědrost a chuť pomáhat.

Úspěch pro český inkubátor a aplikaci Záchranka v Global Startup Awards

25. 10. 2019

Nadace Vodafone zvítězila hned ve dvou kategoriích národního kola soutěže Global Startup Awards a v listopadu se utká s konkurencí ze střední a východní Evropy. Startupový program Laboratoř Nadace Vodafone soutěží v kategorii Best Accelerator or Incubator Program, oblíbená mobilní aplikace Záchranka, kterou Nadace Vodafone financuje, bojuje v kategorii Best Social Impact Startup. Hlasování veřejnosti končí 27. října.

Aplikaci Záchranka má už milion uživatelů

17. 07. 2019

Aplikace Záchranka, oficiální aplikace Zdravotnických záchranných služeb ČR, Horské služby ČR a Vodní záchranné služby ČČK, má po třech a půl letech od spuštění milionu uživatelů. Tohoto milníku dosáhla i díky podpoře profesionálů z řad záchranných složek, ambasadorů a veřejnosti, v neposlední řadě díky Nadaci Vodafone, která již třetím rokem celý neziskový projekt financuje.

Načítám další obsah…