Vpohybu

Vraťte mi hvězdnou oblohu!

Vybrali jsme cílovou částku, Nadace Vodafone přidala 50 000 Kč

Viděli jste někdy noční nebe nad hlavou? Ano? A viděli jste ty tisíce hvězd, mléčnou dráhu, krásné polární záře, nebo zvířetníkové světlo, to vše pouhým okem? Že nevíte, o čem mluvíme? Náš projekt měl za cíl chránit noční oblohu takovou, jak ji tisíce let známe – temnou, posetou tisíci hvězd. Dnes na nebi vidíme jen oranžový zákal a pár nejjasnějších hvězd. Řešením přitom není zhasnout, ale svítit účelněji! Pojďme se s oblohou seznámit, podpořte nás a navštivte některou z našich akcí, kde budete mít možnost vidět oblohu, jak vypadá na místech tisíce kilometrů odlehlých od civilizace, ale i na vlastní oči dalekohledem!

svetelneznecisteni.cz/

• Rok podpory 2014