Vpohybu

To si piš – poetické dílny s Mladými básníky pražskými

Vybrali jsme cílovou částku, Nadace Vodafone přidala 21 000 Kč

Mladí básníci pražští, skupina poetů narozených po roce 89, se nyní otevírá široké veřejnosti bez ohledu na věk či zkušenosti. Pro mladé zájemce o poezii uspořádala sérii čtyř zdarma přístupných literárních dílen vedených renomovanými autory. Jejich cílem bylo poskytnout možnost tvořit pod vedením odborníků, zlepšit své psaní básní a poznat další inspirativní lidi. Součástí projektu byly tematické přednášky o současné literatuře, možnost přednést svá díla veřejnosti nebo i poprvé publikovat. Z této iniciativy propagující básnickou tvorbu závěrem vznikl sborník nejlepších děl.

mladibasniciprazsti.cz/

• Rok podpory 2015