Vpohybu

Rescue Marathon VI.

Vybrali jsme cílovou částku, Nadace Vodafone přidala 20 000 Kč

Rescue Marathon byl v roce 2015 šestým ročníkem víkendového cvičení pro laické zdravotníky a zájemce o to, jak správně poskytnout první pomoc. Zval všechny lidi, kteří mají zájem procvičit si své dovednosti a vzájemnou spolupráci, získat zkušenosti a dozvědět se něco nového. Tradičně program nabízel také zásah na větší situaci. V praxi to znamenalo totální nasazení všech účastníků, při němž probíhala simulace nějakého neštěstí či nehody, v kterém hráli namaskovaní figuranti i profesionální zdravotníci či hasiči. Účastníci se tak poučili, jak co nejlépe a nejrychleji reagovat v krizové situaci. V roce 2015 se simuloval zásah při povodních.

www.facebook.com/events/644651252330323/

• Rok podpory 2015