Vpohybu

Festival „Živé historie“ na Karlštejně

Pokud vybereme cílovou částku, Nadace Vodafone přidá 143 332 Kč

Třídenní festival na hradě Karlštejně a v jeho okolí představí veřejnosti osobnost císaře Karla i život v jeho době. Festivalu se zúčastní více než dvě stovky domácích i zahraničních účastníků, kteří vytvoří autentickou atmosféru vrcholného středověku. Návštěvníci se na festivalu seznámí s módou, výzbrojí a výstrojí bojovníků, kuchyní, řemesly a uměním druhé poloviny 14. století. Organizátoři kladou velký důraz na historickou hodnověrnost a vysokou kvalitu rekonstrukce dobového života. Program konzultují s řadou historiků a archeologů.

dobakarlova.cz/cz/karlstejn

• Rok podpory 2015 - 2016