Vpohybu

Degeneration NEXT 2014

Vybrali jsme cílovou částku, Nadace Vodafone přidala 30 000 Kč

Jsme mezinárodní multižánrový festival hudby, ne festival hvězd. Snažíme se o návrat k hudbě bez konzumního přístupu k ní. Degeneration NEXT přináší zajímavé umělce z celého světa, kteří sice nemají velké jméno, ale o to větší mají chuť své umění předvést. „Jsme tu, protože věříme, že odlišné cesty, myšlenky a přístupy vždy hudbu posouvají dál než ty, které jsou masově akceptované.“

Snažíme se pracovat i s dynamikou vystupujících a tím, jak je skládáme za sebe, může festival gradovat, degradovat, různě se vlnit nebo se dostávat do extrémních poloh, a to právě v rámci dynamiky kapel. Prošli jsme se od minimalistického pianisty, přes trip-hop a post-rock až po jižanský rock’n’roll. A ročník 2014 byl zase trošku jinak laděný. Diváci viděli kapelu Lemolo ze Seattlu, která absolvovala svou vůbec první tour po Evropě. Dále vystoupily dvě kapely z Maďarska, Hot Jazz Band, šestice ostřílených muzikantů hrajících jazz 20. – 40. let minulého století. Druhou kapelou byli mladí hudebníci Kamikaze Scotsmen, kteří se noří do intenzivního progresivního art rocku.

www.degenerationnext.cz/

• Rok podpory 2014