Vpohybu

Vážná známost: filmově divadelní zážitek

Vybrali jsme cílovou částku, Nadace Vodafone přidala 50 397 Kč

Klára a Martin jsou partneři a zároveň režiséři, kteří rádi točí o tom, co přímo prožívají. V létě 2014 napsala Klára scénář o dvou lidech, kteří spolu už dlouho chodí a najednou se v tom vztahu začnou tak nějak trápit. Scénář konzultovala s Martinem a najednou si uvědomili, že každý má na tuto vztahovou situaci jiný pohled. V tento moment se rozhodli natočit každý svůj film – ze svého úhlu pohledu. Výsledkem je srovnání, jak se jedna látka mění rukopisem dvou režijních osobností, ale také pohledem muže a ženy.  Nakonec se rozhodli je prezentovat divadelnímu režisérovi, který látku zpracoval do divadelní etudy – záměrem bylo zorganizovat filmově divadelní zážitek ze dvou filmů a jednoho divadla na společné téma. S tímto minifestivalem vyšli vstříc a navštívit diváky v oblíbených kavárnách, hospodách a veřejném prostoru. Chtěli dokázat, že filmy začínajících tvůrců mají ve světě kultury podstatné místo a umí si vydobýt svůj prostor. Chtěli propojit lidi v jednom místě – poskytnout jim možnost více úhlů pohledů na jedno téma a vytvořit prostor k diskuzi.

Web projektu
vaznaznamost.cz/