Tomáš Pavlík

Tomáš Pavlík, tiskový mluvčí Unicredit Bank ČR tráví Rok jinak 2012 v občanském sdružení IQ Roma servis. Tomáš nastoupil do této organizace s cílem připravit spuštění programu Gendalos (projekt individuální podpory vzdělávání vybraných klientů), profesionalizovat činnosti PR týmu a zlepšit PR procesy. Lidem v organizaci nabízí manažerskou podporu a koučování.

Na konci projektu by po Tomášovi měl zbýt vyškolený tým, profesionálně fungující PR oddělení a charitativní program podporovaný veřejností i firemními dárci a umožňující konkrétním mladým lidem dosáhnout na vzdělání.

Tomáš říká, že první měsíce v Brně ukázaly, že vzájemná důvěra a podpora v týmu dokáže věcmi pohnout dál. Po necelých třech měsících se program Gendalos se svými patrony a sympatizanty představil veřejnosti a hned v dubnu se objevili první donoři. Od začátku se podařilo vyvolat mediální zájem a veřejnou diskusi o projektu. To vše stále více začíná pomáhat při hledání donorů a interně posilovat důvěru v ambice projektu.

Rozeběhly se i první volnočasové workshopy určených mladým klientům – uskutečnil se fotografický workshop a na červen se ve spolupráci s Moravskou galerii chystá výtvarná dílna.

“Když věci věříte a nejste na to sám, je možné skoro všechno. Rok jinak mne učí předávat druhým své zkušenosti a přitom se sám učit” říká Tomáš o své zkušenosti.

Název projektu: Profesionální posílení PR týmu a rozběhnutí charitativního programu podpory mladé romské generace v IQ Roma servisu

Hlavním Tomášovým úkolem je nastartování nového programu Gendalos, ve kterém dárci podporují konkrétní romské studenty ve vzdělávání. Tomášovi se již podařilo pro projekt získat patrony a sympatizanty (Jiřina Šiklová, Tomáš Sedláček, Kryštof Hádek, Jindřich Štreit, Tomáš Bařina), projekt získal grafický image, byl představen na tiskové konferenci a získal i první donory a přispěvatele, vše tedy běží podle plánu.

Kromě toho je Tomášovým úkolem podporovat tým IQ Roma servisu formou vzdělávání (mediální školení pro klíčové zaměstnance) a koučinku mladších kolegů.

Web projektu
www.iqrs.cz