Marek Vosecký

Marek Vosecký na rok opustil svoje místo senior poradce ve společnosti Vodafone a spolu s Klubem nemocných cystickou fibrózou nastartoval vývoj aplikace CF Hero. Dospívajícím pacientům hravou formou pomůže léčebný režim dodržovat. Její vznik podpořili i zaměstnanci Vodafone během Mezinárodního dne dárcovství Giving Tuesday. Vybralo se 874 467 korun. Nadace Vodafone pak částku zdvojnásobila na 1 748 936 korun na dokončení mobilního kouče CF Hero.

S cystickou fibrózou v Česku bojuje asi 600 pacientů. S dodržováním předepsané léčby mají problémy hlavně mladší a dospívající pacienti. A právě pro ně je CF Hero určený.

„Z vlastní zkušenosti vím, jak těžké je dodržet ten režim. Ještě těžší je pak předat odpovědnost na to dítě. Puberta je nejrizikovější období a zanedbaná léčba může mít fatální následky,“ popisuje Marek Vosecký, který je sám otcem dcery s touto diagnózou.

CF Hero

„Program Rok jinak Nadace Vodafone mi pomohl ten projekt plnohodnotně nastartovat a můžu se mu teď věnovat na 100 %,“ doplňuje Marek Vosecký.

Díky chystaným lokalizacím, které aplikaci přeloží, bude moci koučovat nemocné i v jiných zemích.

Roční zkušenost mimo korporátní prostředí pro Marka Voseckého už skončila, mobilní aplikace CF Hero ale pomáhat teprve začne. A její tým věří, že mladým pacientům i jejich rodičům život s náročnou diagnózou ulehčí.

CF Hero

www.cfklub.cz/

• Rok podpory 2017 - 2018
  • Autor/organizace Klub nemocných cystickou fibrózou, o.s.
  • Program Rok jinak