Jakub Reichl

I pro auditora Jakuba Reichla už Rok jinak skončil. Mapu komunitních zahrad mapko.cz se díky jeho působení podařilo zmodernizovat a uživatelsky zpřístupnit. Se společensky prospěšným podnikem Kokoza chce ale bývalý grantista spolupracovat i nadále. V plánu je platforma, kde si lidé budou moci své výpěstky vyměnit.

"Práce s kolektivem Kokozy je pro mě pořád obrovskou inspirací a velkou dávkou energie," říká Jakub Reichl, který si během svého působení v neziskovce zvykal třeba i na jiné kancelářské prostředí.

Hlavním posláním Kokozy je  podporování takzvaného uzavřeného cyklu jídla, tedy lokální pěstování potravin, jejich spotřeba a následné kompostování a to zejména ve městech a jejich okolí s podporou místních komunit. Nově vzniklá Komunitní mapa se chce dostat i do mobilních telefonů a tabletů, aby počet jejích uživatelů stoupal.

kokoza

kokoza.cz/

• Rok podpory 2017 - 2018
  • Autor/organizace Kokoza, o.p.s.
  • Region Celá ČR
  • Program Rok jinak