Pavla Stine

Pavla Stine, která svůj profesní život zaměřila na gastronomii, si svůj příští rok naplánovala sobčanským sdružením Náruč, které provozuje v Řevnicích sociální podnik Modrý domeček. Kromě profesionalizace kavárny, která vytváří pracovní příležitosti pro osoby s mentálním postižením a duševním onemocněním, má Pavla v plánu rozjet v prostorách nad kavárnou výrobnu čerstvých těstovin a slow-food restauraci.

V projektu Pavla využije bohaté zkušenosti ze svého působení v USA, kde působila jako kuchařka na Floridě nebo jako manažer pro prvotřídní péči o zákazníky v Chicagu. V ČR vede vlastní kurzy vaření. Na konci projektu by po Pavle měl zbýt rozšířený provoz sociálního podniku, moderně fungující zaškolený tým a tím pádem i více pracovních příležitostí pro lidi s mentálním postižením a příjmů pro o.s. Náruč.

O.s. Náruč pomáhá začleňovat znevýhodněné skupiny občanů do společnosti a podporuje jejich aktivní život v místní komunitě i mimo ní. Iniciuje a podporuje místní komunitní aktivity. Mimo jiné provozuje denní stacionář pro děti a mládež s kombinovaným postižením v Dobřichovicích a poskytuje sociální rehabilitaci a odborné sociální poradenství. Od roku 2007 provozuje v Řevnicích internetovou kavárnu Modrý domeček, žehlírnu a výtvarný ateliér, kde vytvořili 19 pracovních míst pro osoby se zdravotním postižením.

Přečtěte si blog grantistky na iDNES.cz:

Óda na těstoviny aneb hledání dokonalého receptu

Už jsem nechtěla dojíždět za prací… a zase dojíždím (ráda)

O Modrém domečku a všech jeho ženách

www.os-naruc.cz

• Rok podpory 2013