Markéta Sirotková

Markéta Sirotková se do projektu Rok jinak přihlásila společně s organizací Asistence o.s., jejímž posláním je rozpouštět vnitřní a vnější bariéry lidí s postižením. Přichází ze společnosti Santé, kde působila na pozici Operation Managera. Mezi její aktivity patřilo provozní řízení společnosti Santé Network, PR a CSR aktivity a vedení projektů.

Jejím úkolem v Asistenci o.s. bude zvýšení procenta počtu klientů, kteří získají a udrží si kvalifikované pracovní místo. Ve spolupráci s profesionály z Asistence sladí znalosti o principech fungování projektů v komerční a neziskové sféře a zprostředkuje metody a přístupy, jak efektivně reagovat na nároky a potřeby zaměstnavatelů na jedné a klientů Asistence na druhé straně.

Souběžně by ráda pracovala na zvýšení povědomí veřejnosti a zaměstnavatelů o podporovaném zaměstnávání osob se zdravotním postižením a o aktivitách Asistence o.s. v této oblasti, bourala zaběhlé struktury myšlení a klišé týkajících se zaměstnávání osob se zdravotním postižením a zlepšovala nabídky kvalifikovaných pracovních pozic pro osoby s těžkým kombinovaným zdravotním postižením. Mezi další aktivity projektu patří optimalizace procesů v Centru pracovní rehabilitace a nastartování procesů a aktivit vedoucích k částečné ekonomické udržitelnosti tohoto Centra.

Přečtěte si blog grantistky na iDNES.cz:

Personalistika á la neziskovka aneb když je vše jinak (a dobře)

Diagnóza: Stroj času. Aneb jak lidé s postižením rozdávají energii

Jak jsem cestovala pražskou MHD na vozíku

www.asistence.org

• Rok podpory 2013
  • Autor/organizace Asistence o.s.
  • Program Rok jinak