Marek Šálek

Marek má více než dvacetiletou praxi v médiích a do Nadace VIA si na rok odskočil z časopisu TÝDEN, kde zastával funkci šéfreportéra. Během svého Roku jinak má v úmyslu realizovat řadu projektů, z nichž tím nejvýraznějším je nový čtvrtletník věnovaný individuálnímu dárcovství, který bude sloužit jako důvěryhodný zdroj o filantropii pro tuzemské vysokopříjmové skupiny.

Jaké to je, když novinář ze dne na den změní práci a ocitne se na jeden rok v neziskovce, co ho přivádí do údivu, po čem se mu stýská, co mu dělá radost a co vlastně celé dny dělá, můžete sledovat v seriálu Marek Šálek v jiném stavu.

Název projektu: The Art of Giving (Umění darovat)

Hlavním cílem projektu je inspirovat k dárcovství skupinu „HNW“ dárců (tj. nejbohatší vrstvu společnosti) . Výsledkem bude vytvoření pravidelného a důvěryhodného informačního zdroje pro tuto skupinu potenciálních dárců, a to formou vydávání čtvrtletníku.

Kromě toho bude mít Marek v Nadaci Via také roli kouče, který předá týmu své zkušenosti reportéra a editora a který pomůže zdokonalit komunikaci Nadace směrem k veřejnosti i partnerům.

První číslo The Art of Giving je na světě a autoři na něj mohou být hrdí – má velmi zdařilou a netypickou vizuální podobu. Více se o prvním čísle dozvíte zde.

Kromě toho Marek působí v roli supervizora všech komunikačních nástrojů (letáky, inzeráty, dopisy…) a podílí se na tvorbě pravidelného nadačního newsletteru, lektoruje workshopy o médiích pro menší neziskovky, podílel se na medializaci účasti Nadace Via na Pražském půlmaratonu. Prostě v Nadaci Via nezahálí!

www.nadacevia.cz

• Rok podpory 2012