Lenka Wimmerová

Lenka Wimmerová je filmová režisérka a scénáristka. Vystudovala FAMU, natočila seriál Terapie II, je spolutvůrkyní úspěšné série TV filmů Soukromé pasti, držitelka ocenění ELSA za nejlepší film roku 2010 Nespavost.

Lenka Wimmerová nastoupila na Rok jinak do Agentury pro rozvoj Broumovska. Agentura pomáhá zvyšovat kvalitu života v broumovském regionu rozvíjením tvořivosti, sebevědomí a tolerance. Tím navazuje na benediktinskou tradici zdejšího kláštera, v němž sídlí a ze kterého chce vytvořit kulturní centrum evropského rozměru.

Cílem projektu Lenky Wimmerové bylo vytvořit zde sérii filmových dílen Filmfárum pro děti ve věku od 5 do 18 let. Dílny pod heslem „ten, kdo tvoří, nezlobí“ rozvíjí u dětí tvůrčí přístup ke světu. Děti se např. učily, jak natočit vlastní film. Pod vedením Lenky Wimmerové také vznikaly krátké dokumentární filmy mapující vývoj regionu v letech padesátých či historii kláštera samotného. Své zkušenosti  Lenka věnovala také rozvoji vznikajícího Institutu krásných umění.

Výsledky práce – Lenka Wimmerová během Roku jinak:

• založila tvůrčí dílny Filmfárum, kde si vyzkoušelo filmové postupy přes 350 dětí
  • natočila několik portrétů broumovských pamětníků a reportáží zachycujících akce pořádané Agenturou pro rozvoj Broumovska
  • Filmové dílny fungují po jejím odchodu v programu Vzdělávacího a kulturního centra Broumovsko

více na: www.klasterbroumov.cz

Blog Lenky Wimmerové:

Režisérka v akci aneb kam všude vleze politika

Chtěla jsem prodávat marmelády aneb proč nemůžeme pomalu růst?

Dokument ČT – Rok jinak Lenky Wimmerové zde

www.aprb.broumovsko.cz