Eliška Bártová

14 let zkušeností jako reportérka v Respektu, Aktuálně.cz a Mladé frontě DNES Eliška využila v práci pro organizaci Naši politici o.s., která s cílem odhalovat korupci a zprůhledňovat dotace provozuje analytické portály www.nasipolitici.cz (strukturované CV politiků, ekonomické aktivity, mediální monitoring); www.fondyeu.eu (databáze příjemců dotací EU a veřejných zakázek); www.budovanistatu.cz („rozklikávací“ státní rozpočet).

Eliška měla za úkol analytické informace, které má organizace Naši politici k dispozici, zpracovávat tak, aby s nimi mohla dobře pracovat média i široká veřejnost založením Centra investigativní žurnalistiky. Sama zároveň kauzy odhalovala, medializovala a podílela se na definování a prosazování prvků dobré správy. Cílem bylo za rok publikovat 6 – 8 zásadních článků, 3 případové studie, ale zejména nastavit systém zpracovávání informací pro média a předat jej zaměstnancům organizace.

Video, ve kterém představuje svůj projekt při pohovorech, najdete zde.

Podívejte se, jak hodnotí svůj rok:

www.nasipolitici.cz

• Rok podpory 2015
  • Autor/organizace Naši politici o.s.
  • Program Rok jinak