Bohuš Získal

Bohuš těží v Roku jinak ze svých zkušeností z České televize a společnosti Visual Unity, kde se zabýval projektováním profesionálních audiovizuálních systémů. V Hudebním informačním středisku se snaží najít nejlepší cestu, jak digitalizovat archiv soudobé moderní hudby, jak jej zpřístupnit a dlouhodobě ochránit s minimem vynaložených prostředků.

Soudobá vážná hudba z rozsáhlé a unikátní sbírky Hudebního informačního střediska dosud byla přístupná pouze návštěvníkům fyzického archivu. Bohuš pracuje na digitalizaci partitur a zvukových záznamů, a zároveň na vytvoření webového portálu pro veřejnost. Díky on-line přístupu budou mít zájemci odkudkoliv možnost obdivovat to nejzajímavější, co v oblasti vážné hudby u nás za posledních 50 let vzniklo.

Přečtěte si blog o tom, jak se žije ajťákovi v říši vážné hudby.

Název projektu: Klasická hudba online

Cílem projektu Bohuše a Hudebního informačního střediska je vybudování a dlouhodobé provozování digitálního archivu vážné hudby, který by byl přes internet přístupný široké veřejnosti a vzdělávacím institucím.

Bohuš přinesl do HIS především potřebné technické know how, ale jako projektový manažer se věnuje projektu po všech stránkách. Připravuje strukturu internetového portálu, zajišťuje digitalizaci nahrávek a partitur, řeší právní otázky s OSA, jedná s dodavateli.

Web projektu
www.musica.cz