Michal Klemm

Michal Klemm, dříve mediální konzultant, spojí v rámci Roku jinak své síly s Domovem sv. Josefa v Žirči u Dvora Králové nad Labem, který se stará o pacienty s roztroušenou sklerózou a zatím je jediným takovým zařízením u nás.

Společně právě pracují na projektu, jenž má ambici naučit pacienty s roztroušenou sklerózou, kteří už neovládají svoje končetiny, používat počítač nebo jiné technologie, a tak jim umožnit pracovat. Pacienti budou komunikovat pomocí zařízení „MouseMouth“, neboli ústní myši, a Michalovým úkolem v jeho „roce jinak“ bude nejen prezentace a šíření této inovace, ale i propojení a zapojení co největšího počtu firemních partnerů do projektu. Cíl je jasný: zlepšit péči o nemocné.

domovsvatehojosefa.cz

• Rok podpory 2017 - 2018