Jakub Havel

Jakub Havel ještě nedávno jako senior konzultant radil velkým korporátním společnostem s PR. Příštích dvanáct měsíců bude šířit povědomí o projektu Učíme se venku, který si své jméno teprve buduje.

„Cílem je dostat učitele s dětmi ven, aby si věci mohli osahat či vyzkoušet. Někdo by možná řekl, že venku má člověk vnímat přírodu a ne technologie, ale my chceme možnosti chytrých telefonů a tabletů využít pro oživení výuky. Ať už jde například o online herbář nebo aplikaci na rozeznávání ptáků,“ říká Jakub Havel, letošní grantista programu Rok jinak Nadace Vodafone.

Své síly Jakub Havel spojí se vzdělávacím centrem TEREZA, které se už více než 30 let věnuje environmentální výchově. Známkou velkého potenciálu projektu je i to, že je aktuálně ve finále ceny Eduína za inovace ve vzdělávání a na jeho podporu jde i výtěžek z prvního celovečerního snímku o české přírodě Planeta Česko.