Grantový program

Rekola - pilotní projekt komunitního sdílení kol

Rekola jsou systém sdílených kol, který funguje už v šesti městech ČR - Praha, Brno, Pardubice, Hradec Králové, Olomouc a České Budějovice. Stačí stát se členem, nasednout na kolo, a jet tam, kam zrovna potřebujete. Bez péče o technický stav, bez obav ze ztráty. Díky bikesharingu si můžete užívat dopravu po městě s úsměvem a bez starostí.

V mobilní nebo webové aplikaci (nebo za pomocí SMS) si snadno vyhledáte nejbližší rekolo, kódem odemknete zámek a můžete vyjet. V cíli stačí kolo bezpečně zamknout a označit na mapě aplikace jako vrácené. Rekola fungují přes aplikaci, takže nepotřebují speciální stojany. Rekolo stačí zaparkovat kdekoliv v zóně, v Praze a Brně můžete použít i virtuální parkovací Repointy před vybranými podniky a institucemi.

Cíle tohoto pilotního projektu byla realizace zkušebního provozu. Podařilpo se získat 94 jezdců v testovacím provozu, vytvořit jednoduchou mobilní aplikaci pro půjčování, vracení a reporting kol, vytvořit funkční tým dobrovolníků, získat 379 členů v plném provozu.

www.rekola.cz

• Rok podpory 2013 - 2014
  • Autor/organizace Rekola z.s.
  • Region Celá ČR
  • Výše podpory 190 000 Kč