Grantový program

Rekola III.

Rekola jsou systém sdílených kol, který funguje už v šesti městech ČR - Praha, Brno, Pardubice, Hradec Králové, Olomouc a České Budějovice. Stačí stát se členem, nasednout na kolo, a jet tam, kam zrovna potřebujete. Bez péče o technický stav, bez obav ze ztráty. Díky bikesharingu si můžete užívat dopravu po městě s úsměvem a bez starostí.

V mobilní nebo webové aplikaci (nebo za pomocí SMS) si snadno vyhledáte nejbližší rekolo, kódem odemknete zámek a můžete vyjet. V cíli stačí kolo bezpečně zamknout a označit na mapě aplikace jako vrácené. Rekola fungují přes aplikaci, takže nepotřebují speciální stojany. Rekolo stačí zaparkovat kdekoliv v zóně, v Praze a Brně můžete použít i virtuální parkovací Repointy před vybranými podniky a institucemi.

Cíle tohoto pilotního projektu bylo dostat více kol do ulic (171), mít více aktivních uživatelů (176) a zvýšení celkové utilizace sítě.

www.rekola.cz

• Rok podpory 2015 - 2016
  • Realizace 23. 03. 2015 - 31. 12. 2015
  • Autor/organizace Rekola z.s.
  • Region Celá ČR
  • Výše podpory 1 000 000 Kč