Grantový program

Navigační centrum pro nevidomé a těžce zrakově postižené II.

Navigační centrum umožňuje nevidomým díky kombinaci GPS navigace a vyškolených telefonních operátorů navigačního centra prostorovou orientaci ve známém i neznámém prostředí. Služby nabízené Navigačním centrem Vyhledání dopravního spojení, telefonního čísla či informace o hledaném objektu či oblasti Plánování cest a tvorba itinerářů Satelitní navigace Pomoc v nouzi více na www.sons.cz/navigace

Cílem projektu bylo

• vytvořit webový portál (jednotné rozhraní), který by umožnil přijímat údaje o poloze z libovolných navigačních jednotek, mobilních telefonů s integrovanou GPS a ostatních dalších případných GPS zařízení,
  • zdokonalit způsob tvoření popisu požadovaných tras a jejich předávání uživatelům a
  • vytvořit schematické plánky dopravních uzlů a jiných interiérů - míst, které nejsou nikde dostatečně podrobně zpracovány.

www.sons.cz/

• Rok podpory 2009 - 2010