Grantový program

BlindShell I.

BlindShell je mobilní telefon, který zpřístupňuje pomocí velmi jednoduchých dotykových gest zrakově postiženým uživatelům funkce dotykového telefonu se systémem Android. Jako zpětná vazba pro uživatele slouží převod textu na řeč společně s vibrační a zvukovou odezvou. Výjimečnost spočívá také ve snadno použitelné vestavěné klávesnici pro psaní čísel nebo textů.

Mobilní telefon byl otestován s reálnými nevidomými uživateli tak, aby co nejlépe kopíroval jejich konkrétní potřeby. Tým BlindShell také spolupracuje s organizací SONS a se střediskem Dědina.

Cílem projektu bylo vytvoření uživatelského rozhraní pro Android pro nevidomé.

BlindShell telefon

www.blindshell.com/