Grantový program

Včelka/Levebee

Včelka je vyvíjena ve spolupráci s odborníky z oblasti čtení a poruch učení tak, aby fungovala jako tzv. individuální trenér čtení. Kombinuje tak vysokou odbornost se škálovatelností počítačové aplikace. Testování aplikace probíhalo od jara 2015, plná verze byla spuštěna v září 2015. Každý čtenář nejprve projde důkladnou automatickou diagnostikou čtenářských dovedností. Na základě výsledků aplikace Včelka automaticky navrhne seznam cvičení specificky zvolených pro daného čtenáře. Výsledky cvičení v kombinaci se subjektivním ohodnocením jejich obtížnosti jsou použity pro přizpůsobení jednotlivých cvičení či celého seznamu cvičení dle aktuálních dovedností čtenáře. To znamená, že aplikace je adaptivní a v reálném čase se čtenáři přizpůsobuje.

Včelka je dostupná kdykoliv a kdekoliv skrze webový prohlížeč, v přípravě jsou i tabletové aplikace pro platformy Andorid a iOS, které si žádají především rodiče pro off-line používání.

Aplikace Včelka vyhrála v březnu 2016 Cenu Rafael Nadace Vodafone a 200 000 korun.

www.vcelka.cz

• Rok podpory 2015 - 2016
  • Realizace stále v realizaci
  • Autor/organizace Levebee s.r.o.
  • Region Celá ČR
  • Výše podpory 635 000 Kč