Grantový program

Aplikace Záchranka - dovývoj řešení

Cílem systému mobilní aplikace Záchranka je výrazné zkrácení času příjezdu Zdravotnické záchranné služby na místo události. Toho je dosahováno především díky přesné lokalizaci pacientů. Aplikace Záchranka představuje revoluci v kontaktování záchranných složek. Jedná se o systém tzv. tísňového volání nové generace, kdy je telefonický hovor doplněn datovou komunikací. Dlouhodobým cílem je dosažení alespoň poloviny všech volání na linku 155 prostřednictvím mobilní aplikace Záchranka.

V roce 2016 a 2017 dostane aplikace Záchranka řadu vylepšení.

Vývoj rozhraní aplikace pro neslyšící: podzim 2016

Zpřístupnění komunikace neslyšících pacientů prostřednictvím unikátního systému tísňového volání nové generace - Aplikace Záchranka

Vývoj jednotného rozhraní bodů zájmu AED v ČR: podzim + zima 2016/17

Příprava jednotného rozhraní pro vložení a správu veřejně dostupných AED v ČR s napojením na záchranné služby.

Automatická detekce země a volání na příslušnou tísňovou linku: podzim 2016

Zanesení národních tísňových linek záchranných služeb EU do aplikace Záchranka pro případy jejího aktivování v zahraničí

Notifikace uživatelům aplikace: zima 2017

Příprava rozhraní pro možnost zaslání notifikace všem uživatelům aplikace Záchranka s upozorněním na vážné zdravotní riziko či na novou verzi aplikace

Manuální nastavení jazyka: jaro 2017

Úprava aplikace Záchranka pro manuální nastavení jazykové verze. Umožní zpřístupnění postupů první pomoci a bodů zájmu v českém jazyce i uživatelům preferujícím angličtinu jako systémový jazyk telefonu.

Daruj život s aplikací: jaro/léto 2017

Příprava funkcionality pro automatické upozornění na možnost darovat mobilní aplikaci Záchranka – umožní zaslat odkaz na stažení aplikace k svátku či výročí na základě propojení s kontakty v telefonu.

www.zachrankaapp.cz/

• Rok podpory 2016 - 2017
  • Realizace 01. 10. 2016 - 01. 10. 2017
  • Autor/organizace Aplikace Záchranka, z.ú.
  • Region Celá ČR
  • Výše podpory 607 420 Kč