Blesková pomoc

Blesková pomoc je humanitárním programem Nadace Vodafone. Blesková pomoc mobilizuje a motivuje zákazníky společnosti Vodafone Czech Republic a.s. k aktivnější účasti a větší solidaritě s obětmi přírodních katastrof tím, že Dárcovské SMS (DMS) ve vybraných případech po dobu trvání výzvy zdvojnásobuje. Vedle toho Nadace Vodafone poskytuje okamžité jednorázové granty prověřeným a úspěšným poskytovatelům humanitární pomoci.

Společnost Vodafone je aktivní v používání filantropického nástroje DMS. Stála u zrodu tohoto jedinečného, rychlého a transparentního způsobu finanční podpory od veřejnosti prostřednictvím mobilní technologie.

Blesková pomoc v číslech

rokudálostjednorázový grant udělený organizaci Člověk v tísni na řešení humanitární krizezdvojení DMS = částka, o kterou Nadace navýšila veřejnou DMS sbírku
2009/10 zemětřesení Haiti 300 000 Kč
2010/11 povodně severní Čechy 500 000 Kč 340 000 Kč