O nás

Nadace Vodafone byla založena v roce 2006, jejím zřizovatelem je společnost Vodafone Czech Republic, a.s. Je spolufinancovaná Skupinou Vodafone (Vodafone Group) a společností Vodafone Czech Republic a.s.

Posláním Nadace Vodafone je dlouhodobé a strategické propojování aktérů na trhu sociálního kapitálu a zvyšování jejich kapacit k řešení globálních problémů na lokální úrovni. Využijeme všechny dostupné prostředky, včetně mobilních technologií, sítí a know-how společnosti Vodafone, k tomu, aby naše činnost měla co největší pozitivní dopad na kvalitu života lidí v České republice.

Těchto cílů chceme dosáhnout prostřednictvím programů, které:

• zvyšují inovační potenciál organizací, jež usilují o společenskou a sociální změnu prostřednictvím moderních informačních a komunikačních technologií;
  • zpřístupňují mobilní technologie lidem a komunitám, které z nich mají užitek;
  • posilují angažovanost mladých lidí v řešení naléhavých společenských problémů novým způsobem;
  • propojují byznys a neziskový sektor na poli expertního dobrovolnictví a tím zvyšují kapacity neziskového sektoru;
  • podporují osobní zapojení zaměstnanců Vodafone ČR v místních komunitách.

Nadace Vodafone funguje v České republice již 10 let. Za tuto dobu se dostala na přední místa v hodnocení firemních nadací a patří mezi nejdůležitější podporovatele a investory do technologických sociálních inovací.

Časová osa - Nadace Vodafone

Nadace Vodafone skrze své programy přispívá k naplnění Cílů udržitelného rozvoje (Sustainable Development Goals – SDGs), zejména v oblasti kvality života lidí s hendikepem, přístupu ke vzdělávání, zaměstnanosti lidí se ztíženým přístupem na trh práce, technologických inovací a udržitelných měst.

Cíle udržitelného rozvoje