V Praze vznikne ojedinělý průvodce po etnických restauracích

18. 06. 2017

V Praze vznikne ojedinělý průvodce po etnických restauracích

Jídlo je to, co nás spojuje. Je součástí naší identity, je společným zážitkem, má schopnost svést lidi dohromady. Těmto atributům věří i tým expatů žijících v Praze, proto se rozhodli vytvořit projekt Czech Friendly, který skrze tištěnou mapu představí ty nejlepší etnické restaurace v Praze. Stejně tak umožní poznat životní příběhy lidí, kteří v restauracích pracují. Do budoucna plánuje tým z Czech Friendly i vývoj mobilní aplikace. Jejich projekt je možné podpořit v právě probíhající kampani na Hithitu.

„Náš kulturní tým pochází z různých koutů světa. Z Ruska, Indonésie, Řecka, Kazachstánu, Běloruska i Slovenska. V Praze žijeme již dlouho, máme rádi její různorodost i kulturní bohatství. Skrze jídlo, které je součástí naší identity, a které má tu úžasnou moc spojovat, bychom Pražanům rádi představili ty nejlepší etnické restaurace, zároveň bychom jim chtěli umožnit podívat se do zákulisí a poznat ty, kteří restauraci vedou. Dozvědět se, jaký je jejich životní příběh a jak se vůbec do České republiky dostali,“ říká Andrey Kulkin z Czech Friendly.

Díky snaze expatů tak vznikne tištěná mapa, kde budou zakresleny etnické restaurace v Praze, na webových stránkách projektu bude možné poznat životní příběhy lidí, kteří v restauracích pracují. Stejně tak zde lidé naleznou autentické recepty, které připraví přímo profesionální kuchaři z vybraných restaurací.

„Do budoucna bychom chtěli vytvořit vzdělávací mobilní aplikaci, která bude kromě možnosti vyhledávání etnických restaurací nabízet i komentované procházky po Praze. I proto jsme spustili crowdfundingovou kampaň na Hithitu, pokud bude úspěšná Nadace Vodafone, ji zdvojnásobí. Rádi bychom umožnili Pražanům ponořit se do kulturní různorodosti jejich města,“ shrnuje Andrey z Czech Friendly.

Přejete si dostávat pravidelné zprávy o našich aktivitách a programech?

Výše uvedené údaje jsou zpracovávány pouze Nadací Vodafone pro účely zasílání newsletteru a nebudou poskytnuty třetím stranám.