Vydejte se na túru s aplikací Místa Paměti národa

Obecně prospěšná společnost Post Bellum vydává letos novou verzi interaktivního průvodce - mobilní aplikace Místa Paměti národa, která skrze přímá svědectví účastníků nebo svědků představí místa a příběhy spjaté s 20. stoletím. Vznik této aplikace finančně podpořila také Nadace Vodafone.

Na milovníky turistiky i cyklistiky a historie čeká jedenáct tras v devíti krajích České republiky, které mapují nejzajímavější historické fenomény nebo události daného regionu. Na jednotlivých trasách si mohou zájemci prohlédnout historické fotografie míst a pustit si audiozáznam přímých svědků historických událostí.

V Praze mohou jít uživatelé aplikace po stopách atentátu na Heydricha, v severozápadních Čechách poznat souostroví svobody, které v časech normalizace tvořili baráky členů undergroundu, na Šumavě projít stezkou převaděčů přes železnou oponu, na Táborsku objevit následky násilné kolektivizace venkova nebo na Vysočině navštívit místa spojená s životem a tragickou smrtí faráře Toufara.

Do konce září lze navíc soutěžit o DVD komplet rozhlasových pořadů Příběhy 20. století, knihy z vydavatelství Post Bellum, trička s výjevy z komiksové knihy Ještě jsme ve válce a vstupenky na udílení Cen Paměti národa. Za absolvování každé z 11 tras, získá soutěžící virtuální Pečeť národa a za každé navštívené místo bod. Více se o soutěži dozvíte zde.

Přejete si dostávat pravidelné zprávy o našich aktivitách a programech?

Výše uvedené údaje jsou zpracovávány pouze Nadací Vodafone pro účely zasílání newsletteru a nebudou poskytnuty třetím stranám.